Jön a Sin City 2.

(filmhu) A forgatás a tervek szerint 2006 januárjában kezdõdik, és ismét teljes egészében green-box elõtt forog majd, minimális díszletben. A mozik várhatóan jövõ nyáron mutatják be a Frank Miller képregénysorozatából készülõ következõ részt, amely az “A Dame to Kill For” címû epizód felturbózott filmes változata lesz.

“Az alapfigurái változatlanul szerepelnek, de lesz egy sor új karakter is” – nyilatkozta Robert Rodriguez a Movieblog-nak. Az elõzõ részben megismert Sin City-alakok, mint Marv (Mickey Rourke), Dwight (Clive Owen), Shellie (Brittany Murphy), Gail (Rosario Dawson), Goldie/Wendy (Jaime King), Manute (Michael Clarke Duncan), Miho (Devon Aoki) ismét feltûnnek a történetben.

Az újabb részt Miller és Rodriguez ismét együtt rendezi, ami szinte természetes, hiszen sokak szerint minden idõk legjobb képregényadaptációja készült el az elõzõ résszel. A forgatókönyvet viszont egyedül Miller jegyzi, Rodriguez saját bevallása szerint is csak átültette az eredeti változat cselekményszálait az elsõ részbe, tehát most sem tart igényt erre a titulusra.

A Sin City második részének alapját a A Dame to Kill For epizód adja, Dwight karakterére kihegyezetten. Felbukkan múltjából volt szeretõje, Ava, és ezáltal megtekerednek a szálak.

Az A Dame to Kill For idõben korábban játszódik, mint az elsõ részében összedolgozott epizódok, emiatt a már korábban likvidált szereplõkkel újra találkozhatunk a filmvásznon.

“Dolgozom egy új sztorin is, amit beleszövök majd a vezérfonalba. Az A Dame to Kill For adja az alapot, ebbe dolgozok bele egy új Nancy Callahan (Jessica Alba)-szálat.” – mondta el Miller a Movieweb-nek közeltmúltban adott interjújában. A Bûnös Város atyja arról is beszámolt, hogy Rodrigezben, akivel eleinte szóba sem akart állni, késõbb szinte testvérre lelt.

Kapcsolódó megjelenések:
A Sin City DVD magyarországi premierje november 17.
A Sin City: A Nehéz Búcsú megjelenik október elején!
A Sin City: A Kékszemû (Fekete Fehér Képregényantológia #3) megjelenik október végén!