Vesztesek

(sg.hu) A hazai képregényrajongók sokszor bizony meglepve nyugtázzák, hogy míg õk kishazánkban a '80-as években a Bobo, Góliát és Pif füzetekre gyûjtögették zsebpénzüket, addig Amerikában már Pokolfajzat tett rendet a rosszfiúk között. Ezért is van, hogy a manapság hazai mozikba kerülõ „szuperhõsök” felét alig ismeri valaki.

Ezt a sort gyarapítja a Warner Bros is, aki az Amerikában nagy sikerû The Losers címû képregényt kívánja a vásznakra vinni. A DC – Vertigo gondozásában kiadott füzetek története egy különleges kiképzésben részesült akciócsoport kalandjait mutatja be. A csapatot elárulják, csapdába csalják és tagjait kivégzik. Azonban a gyilkosok nem végeznek tökéletes munkát, hiszen egyikük sem hal meg. Felépülésük után elindulnak megkeresni az árulót.

A Vesztesek története elõször 1970-ben jelent meg a DC Comic GI Combat és Our Fighting Forces címû köteteiben, ám akkor még egy csapat amerikai katona kalandjait mutatta be a II. Világháborúban. A mostani formáját 3 évvel ezelõtt nyerte el, amikor a Vertigo elõvette a képregényt és mai köntösbe bújtatva kiadta.

A filmváltozat forgatókönyvéért a színész-rendezõ Peter Berg lesz a felelõs. Õ volt Az Amazonas kincse valamint a Péntek esti fények címû filmeknek. De, amint arról már mi is beszámoltunk Berg dirigálja le a lopakodós játékok királyaként számon tartott Splinter Cell filmváltozatát is.